Restaurang

Verksamhet

Skolans restaurang har ett nyrenoverat härligt kök med toppmodern utrustning. I köket kan vi laga all sorts mat. På skolan serverar vi lunch till 1000 trevliga elever och pedagoger.
Vi är ett bra inarbetat arbetslag som har många års erfarenhet av matlagning och servering.

Vi tycker det är viktigt att ha en god kommunikation med eleverna. Kökschefen håller i skolans matråd tillsammans med elevrepresentanter 2-3 gånger / termin. Där diskuteras alla frågor som rör kost, skolans restaurang.  Vi gör även enkätundersökningar för alla elever där vi får reda på hur maten och miljön upplevs i skolrestaurangen.

Kvalitet

Vi har idag en bra kvalitet på maten men det är viktigt att hela tiden försöka förbättra sig. Vi lagar maten från grunden. Idag använder vi oss delvis av ekologisk mat men vill utveckla det vidare. I möjligaste mån handlar vi Msc fisk vilket betyder att den är fiskad på ett miljömärkt sätt. Vi tänker på miljön och försöker anpassa vår matsedel efter den t.ex. genom att använda oss av bulgur istället för ris som är mycket skonsammare för miljön. Vi stödjer oss mot Livsmedelsverkets rekommendationer när vi planerar vår matsedel.

Detta serveras varje dag

Dagens rätt
Salladsbuffé
Vegetariskt alt.
Hårt och ibland mjukt bröd
Smör och ibland pålägg
Mjölk

Mål och vision

Målet med vår restaurang är att skapa en lugn och trygg miljö där alla skall känna matro och matglädje. Vi strävar efter en god kommunikation med våra matgäster där vi kan ha en öppen dialog. Vi vill servera egentillverkad mat som tilltalar alla och att den ska vara både god och näringsriktig.

Specialkost

Varje läsår fyller man i blanketten om man har ett barn som är i behov av specialkost. För att kunna säkerställa maten till våra gäster vill vi att ni fyller i blanketten så detaljerat som möjligt.

Har ni frågor kring specialkosten är ni alltid välkomna att kontakta skolans restaurang 08-508 156 08.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta skolans kökschef Ellinor Ritzén om du har några frågor eller synpunkter rörande restaurangen.